| 
 Gotowanie w AfreeKANIE! 
Święta pachnące mazurkiem!
 	
				  
 W miniony wtorek, 8 kwietnia, w restauracji AfreeKANA odbyło się czwarte w tym roku spotkanie miłośników kuchni. Tym razem, w czasie "Gotowania w AfreeKANIE", uczestnicy warsztatów poznali jeden z wielkanocnych przysmaków - mazurek.  
   
Smakosze kuchni już od godziny 17 powoli, jakkolwiek licznie, zapełniali salę AfreeKANY. Prowadząca spotkanie Barbara Surmacz - Dobrowolska, zagniatając wielkanocne ciasto, opowiadała o historii mazurków i swoich przyzwyczajeniach, które ułatwiają, a także organizują przestrzeń i czas pracy. Uczestnicy pokazu zapoznali się z kilkoma przepisami na to świąteczne ciasto, by na koniec rozbudzić swoje zmysły zapachem, a wreszcie smakiem pieczonego mazurka.  
  
 
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? 
Dołącz do projektu już 20 maja o godzinie 18.00. Zaprezentujemy dodatki do grillowanych mięs - warzywa, sałatki, dipy.
  
Czekając na kolejne spotkanie, przygotuj mazurek z masą kajmakowo - orzechową - 
 pobierz przepis.  Spróbuj - inni już kosztowali!
  
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
 
10 kwietnia 2014 
                        Powrót 
                       |