Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Gotowanie w AfreeKANIE!
Niedaleko pada jabłko od jabłoni!

Przyjdź i sprawdź, czego jeszcze nie wiesz o tradycyjnym, polskim jabłku.
Już 16 października o godzinie 18.00 odkryjemy sekrety polskiego,
jesiennego sadu!

Restauracja AfreeKANA zaprasza serdecznie mieszkańców miasta na nieodpłatny pokaz kulinarny w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem AfreeKANA zaprezentuje jabłka pod różną postacią.

Gotowanie w AfreeKANIE

Choć jabłko jest bardzo popularne i w zasadzie dostępne przez cały rok, to właśnie jesienią dojrzewają jego najsmaczniejsze odmiany. Szara reneta, lobo, antonówka, papierówka, rubin, czy ligol - wszystkie mają wiele postaci, pod każdą pokazują inne oblicze - najpiękniejsze w czasie złotej polskiej jesieni, gdy sady kuszą jabłoniami, uginającymi się pod ciężarem owoców.

Gotowanie w AfreeKANIE

- Soczyste, chrupkie, doskonałe surowe, jak i pieczone. Słodko-kwaśny smak jabłka, sprawia, że świetnie sprawdza się ono jako dodatek do mięs, w sałatkach, surówkach, czy jako składnik deserów i popularnych u nas ciast. We wszystkich odsłonach smakuje fantastycznie. Jabłko może być również przetwarzane na galaretki, musy, soki czy po prostu ususzone - w takiej postaci będzie idealne do wieczornego podgryzania przy czytaniu książki lub przed telewizorem - zachęca do udziału w spotkaniu miłośników kuchni Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca "Gotowanie w AfreeKANIE" i dodaje:
- Tajniki i symbolikę tego królewskiego owocu odkryjemy już 16 października. Uczestnicy otrzymają również przepisy na moje ulubione potrawy z jabłkami, dowiedzą się, jak najłatwiej przygotować dowolny drób z dodatkiem jabłek, a także pyszny i prosty deser, idealny na jesienną chandrę. Podczas pokazu przedstawimy alternatywę dla tradycyjnej szarlotki.

Gotowanie w AfreeKANIE

Każdy, kto 16 października o godz. 18.00 odwiedzi naszą restaurację, skosztuje potraw z jabłkami w roli głównej a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.

Spotkania miłośników nietuzinkowej i smacznej kuchni mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka przygoda kulinarna. Goście restauracji otrzymują przepisy do własnej kolekcji i degustują przygotowane specjały.

Wstęp i udział nieodpłatny!

Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez
Urząd Miejski w Sosnowcu.

10 października 2012

Powrót

 

 

AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail