| 
 Gotowanie w AfreeKANIE! 
Wielkanocne specjały wyrolowane! 	
				  
 W miniony wtorek w restauracji AfreeKANA odbyło się XXV spotkanie miłośników kuchni. Tym razem w czasie "Gotowania w AfreeKANIE" zagościły wielkanocne przysmaki. Uczestnicy pokazu zdradzili swoje sekrety na tradycyjne potrawy: pasztety, pieczyste mięsa, wielkanocne baby i mazurki, a prowadząca spotkanie Barbara Surmacz-Dobrowolska opowiedziała o swoim wkładzie w tradycję Świąt Wielkiej Nocy i przedstawiła przepis na paschę.  
   
Deser, który rzadko pojawia się na wielkanocnych stołach, wzbudził zainteresowanie uczestników. Jednak prym tego wieczoru wiodły jajka. Te, które zaproponowała AfreeKANA były nietuzinkowo przygotowane i podane - faszerowane masą z awokado i majonezu, ze szczyptą aromatycznego pieprzu cayenne, rolowane w plastry soczystej szynki - okazały się świetną propozycją na wielkanocne śniadanie i spotkania przy rodzinnym stole.
  
  
Przygotuj jajeczne rulony z szynki z musem z awokado samodzielnie -
 pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali! 
Kolejne spotkanie już w maju! Zapraszamy w trzeci wtorek miesiąca Tym razem restauracja AfreeKANA podpowie czym w kuchni może nas zaskoczyć cukinia.
 
13 kwietnia 2011 
                        Powrót 
                       |