| 
 Gotowanie w AfreeKANIE! 
Jesienne dania jednogarnkowe!
  
Jesień w pełni, a już niebawem zawita zima. Czas, by zatroszczyć się  o odpowiednie menu na chłodne, jesienne tygodnie. AfreeKANA zdradzi sekrety dań jednogarnkowych, które urozmaicą codzienne posiłki, zasycą głód po całym dniu pracy, a w dodatku rozpieszczą podniebienie!
 	
				  
 20 listopada /we wtorek/ o godz. 18.00 restauracja AfreeKANA /www.afreekana.pl/ zaprasza serdecznie na wieczór kulinarny w ramach cyklicznego projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".  
   
Tym razem w naszej restauracji zagoszczą jesienne dania jednogarnkowe - idealny kompromis między pracochłonnym, kilkudaniowym obiadem, a posiłkami jedzonymi w biegu, przygotowywanymi w pośpiechu z gotowych półproduktów. 
  
  
- Równie pożywne co dwudaniowy posiłek, są często bardziej atrakcyjne smakowo oraz bogatsze w wartościowe składniki. Wiedzą o tym mieszkańcy krajów basenu Morza Śródziemnego, Dalekiego Wschodu, obu Ameryk, ale również nasi zachodni sąsiedzi - przekonuje Barbara Surmacz-Dobrowolska i dodaje: 
- podczas listopadowego "Gotowania w AfreeKANIE" zagoszczą przepisy na dania jednogarnkowe, zaczerpnięte z naszej rodzimej kuchni, jak i kuchni reszty świata. Będzie smakowicie, pożywnie, rozgrzewająco i jak zawsze - przystępnie, w sam raz na późną jesienną słotę i powitanie zimy!
  
  
Każdy, kto 20 listopada o godz. 18.00 odwiedzi restaurację w budynku KANY skosztuje dań jednogarnkowych, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.  
Spotkania miłośników nietuzinkowej i smacznej kuchni mają charakter cykliczny. 
W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka przygoda kulinarna. Goście restauracji otrzymują przepisy do własnej kolekcji 
i degustują przygotowane specjały.
  
Wstęp i udział nieodpłatny!
  Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez  Urząd Miejski w Sosnowcu.
 
15 listopada 2012 
                        Powrót 
                       |