| 
 					  
Tradycyjnie i nowocześnie 
Bożonarodzeniowy kompromis w kuchni! 	
				  
 Ostatni w tym roku pokaz kulinarny w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" odbył się pod hasłem poszukiwania kompromisu między tradycją Świąt Bożego Narodzenia i nowoczesnymi tendencjami kulinarnymi w świątecznym menu. Wyjątkową atmosferę Świąt Bożego Narodzenia tworzą spotkania z bliskimi, przy blasku choinki i suto zastawionym stole. W wielu domach królują dobrze znane od pokoleń potrawy z karpiem na czele.   
   
Prym wiodą makowce i serniki. Kuszą pieczyste mięsa, sałatki i śledzie. Jednak tradycyjne dania świąteczne można urozmaicić, przyrządzając je i podając pod nowoczesną postacią. By nie umniejszać znaczenia tradycji, a jednocześnie uatrakcyjnić coroczne menu, Uczestnicy projektu wymienili swoje opinie i oczywiście przepisy na udane Święta.  
14 grudnia w restauracji AfreeKANA gwiazdą wieczoru okazał się krem z łososia. Choć zupa ta, nie zastąpi ani grzybowej, ani barszczu z uszkami, ujęła Gości pokazu prostotą wykonania i nietuzinkowym smakiem.  
  
Przygotuj zupę krem z łososia - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali! 
Skuś się też na propozycje naszych Gości - wypróbuj Ich przepisy. 
Kolejne "Gotowanie w AfreeKANIE" już 18 stycznia! Zapraszamy na wieczór z potrawami karnawałowymi. Zdradzimy sekret, jak szybko i elegancko przygotować spotkanie ze znajomymi! 
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
 
15 grudnia 2010 
                        Powrót 
                       |