| 
 Wiosenne pasty zagościły w AfreeKANIE! 	
				  
 16 kwietnia w restauracji AfreeKANA odbyło się czwarte w tym roku spotkanie miłośników kuchni i kulinarnych przygód w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Barbara Surmacz-Dobrowolska, smakosz i kulturoznawca w jednej osobie, zaprezentowała tradycyjne włoskie makarony. 
 
   
Pasty, pełne kolorowych składników, fantazyjnych dodatków, przywodzące na myśl słoneczną Italię okazały się łatwą w przygotowaniu i smaczną propozycją wiosennego dania. Prym tego wieczoru wiodło wiosenne penne z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i natką pietruszki. Wieczór, spędzony w AfreeKANIE, stał się też okazją, by poznać tradycyjne włoskie sosy, takie jak bolognese czy carbonara.   
  
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? 
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 21 maja o godzinie 18.00! Zaprezentujemy szparagi pod różną postacią, zarówno szybkiej przekąski, czy przystawki, jak i wykwintnego dania głównego.
  
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj wiosenne penne z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i natką pietruszki - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali! 
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
  
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany  
przez Urząd Miejski w Sosnowcu. 
17 kwietnia 2013 
                        Powrót 
                       |