| 
 Karnawał z granatem w roli głównej!
  
Kolorowo i smacznie, zdrowo i zaskakująco - tak właśnie zaprezentował się owoc granatu, jako istotny dodatek do karnawałowych smakołyków. A wszystko w czasie spotkania smakoszy i miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".
 	
				  
 17 stycznia /we wtorek/ zaprezentowaliśmy Gościom restauracji AfreeKANA karnawałowe potrawy z granatem w roli głównej. Kolorowe ziarna owocu skryte pod rumianą skórką okazały się świetnym dodatkiem do wytrawnych sałatek, mięs, czy słodkich deserów.   
   
Tego wieczoru w AfreeKANIE prym wiodła sałatka z kurczakiem i granatem właśnie. Odżywcza i pełna posmaku granatu kusiła mozaiką kolorów i zapachem. A smakowała równie dobrze, jak wyglądała, prezentując swoje wdzięki w salaterce z białego szkliwa. Tak podana urozmaici karnawałowe spotkanie ze znajomymi i bez szkody dla figury pozwoli zasycić głód.
  
  
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 21 lutego o godzinie 18.00. Tym razem smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje urok całorocznych warzyw. Pojawi się bajeczna tarta z pora, okraszona garścią pomysłów na warzywne potrawy.
  
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj sałatkę z kurczakiem i granatem - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali! 
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny! 
19 stycznia 2012 
                        Powrót 
                       |