| 
 Dania w zieleni zagościły w AfreeKANIE! 	
				  
 18 marca w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Miłośnicy kuchni tym razem poznali dania w zieleni, bogate w świeże zioła i nowalijki, zwiastujące nadejście wiosny.  
   
Właśnie o tej porze roku kaloryczne, mięsne i rozgrzewające potrawy ustępują miejsca lekkiej i delikatnej kuchni, w której królują warzywa, najlepiej prosto z ogrodu lub ekologicznego stoiska. Jak się okazało, zielone, wiosenne dania, choć z natury lekkie wcale nie muszą być monotonne i nieciekawe w smaku. Dowiódł tego chłodnik ogórkowy i guacamole.    
  
 
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? 
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było 18 marca i dołącz do uczestników projektu, wyjątkowo w drugi wtorek miesiąca. 8 kwietnia o godzinie 18.00 zaprezentujemy wielkanocne mazurki w różnych odsłonach!
  
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie 
przygotuj chłodnik ogórkowy i guacamole samodzielnie - 
 pobierz przepis.  Spróbuj - inni już kosztowali!
  
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
 
20 marzec 2014 
                        Powrót 
                       |