Meksyk w kuchni! 
 Gotowanie w AfreeKANIE - po meksykańsku, aromatycznie, zdrowo i z fantazją! 
Zobacz, jak było smacznie i dołącz do Gości klubu w czasie kolejnego spotkania, już 17 lutego.
 
   
20 stycznia o godz. 18.00 w klubie AfreeKANA odbyło się trzecie już spotkanie w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem kucharz prezentował tradycyjne potrawy kuchni meksykańskiej - najbardziej urozmaiconej na świecie.  Sala klubu szybko zapełniła się Gośćmi i aromatycznymi zapachami świeżo smażonych warzyw: cebulki, czosnku, papryki chili, czerwonej fasoli, oraz przypraw: cynamonu i gałki muszkatołowej. Choć potrawy kuchni meksykańskiej są pikantne i stanowią unikalne połączenie smaków kwaśnego i słodkiego, ostrego i delikatnego, słonego i gorzkiego, prezentowana tortilla i guacamole okazały się "w sam raz". Danie skusiło Gości klubu swoją formą, kolorami i smakiem. Na pewno będzie ciekawym, smacznym i niecodziennym dodatkiem do karnawałowych spotkań. 
   
Przygotuj tortillę i guacamole samodzielnie - pobierz przepis. 
Spróbuj - inni już kosztowali!
  
Kolejne spotkanie kulinarne już 17 lutego o godz. 18.00. Dołącz do Gości Klubu i przekonaj się, jak samodzielnie przygotować nietuzinkowe, tradycyjne dania kuchni hiszpańskiej. Stwórz własną kolekcję przepisów i zaskocz bliskich wyjątkowym smakiem potraw.
 
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny! 
22 stycznia 2009 
                        Powrót 
                       |