| 
 					  
Smak Belgii - smak cykorii 	
				  
 
16 marca w restauracji AfreeKANA odbyło się czternaste już spotkanie miłośników kuchni świata i smakoszy. O godzinie 18.00 w AfreeKANIE zagościła kuchnia rodem z Belgii.   
 
   
Choć mało znana i nie dość ceniona w Europie, zaskoczyła Gości restauracji różnorodnością smaków - od pysznych czekoladowych pralin, przez ponoć najlepsze na świecie frytki, po wyjątkowe mięsa, uszlachetnione winem i cykorią.  Tą ostatnią uczestnicy spotkania mieli okazję poznać bliżej, kosztując kremu z tego warzywa, którym Belgowie z powodzeniem zastępowali drogą kawę. Krem podany z grzankami zaskoczył wszystkich nietuzinkowym smakiem, a że przy tym okazał się zaskakująco łatwy w przygotowaniu, ma szansę zagościć i w polskich domach.  
   
Przygotuj krem z cykorii samodzielnie - pobierz przepis. 
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny! 
23 marca 2010 
                        Powrót 
                       |